Tuesday, January 12, 2016

kind (of) tired :(

Lately, i was really tired, and feel like laid back.
But, being not present in office for 2 days, and suddenly today made a comeback, and receiving more or less 50 emails, which was mostly request, make me behaving badly (and, i dont like it honestly).

James Ingram and Michael Bolton might save me from this pretentious mood, hopefully.

Monday, January 4, 2016

Pe-nga-la-man

Ceritanya lagi bijak.
Gak tau kenapa. Efek abis taun baru kali :)

Kadang kalau lagi cuci piring, dengerin orang ngomong di meeting, nemenin Kinanti bobok, suka kepikiran sendiri. Pengalaman tuh penting - dalam hal apapun.
Kayak gini contoh kasusnya ; Sepinter apapun lo, segede apapun IPK, atau setajir apapun lo, pengalaman will always teach you better. You will be smart by experience, you will be more patience by experience, or you will be more wise because of experience. Makanya bener dulu bokap gw ngomong, kalo pengalaman itu gak bisa dibeli dengan uang.

Lo ga belajar sabar, kayak 1+1 sama dengan dua. But you learn it by accident, by pressure, by how your surroundings treat you, and that is how Pengalaman works.  Gw pernah posting quote di film Bruce Almighty, bahwa kalo lo berharap sama Tuhan untuk bisa jadi manusia yang lebih sabar, lo gak akan dikasih kesabaran, seperti dikasih kado dari langit. But you earn it. By what? by experience. Tuhan akan memberi lo cobaan sekian banyak dan rupa, dan at the end, God will eventually score you, apakah lo jadi lebih sabar atau gak. Atau minimal lo udah latihan kesabaran lah. Gitu sih kira-kira.

Atau, contoh lainnya, ketika lo berharap naik pangkat, you have to learn everything from scratch by doing or watching, or both. You can't be just like sit and dream and then you become what you want. Makanya pengalaman itu penting ditaro di CV. Walaupun gak ada jaminannya pengalaman yang lebih sedikit bikin orang lebih bodoh/pinter dari orang lainnya. Tapi pengalaman will truly define who you are, and what's your capability.

Ya kira-kira gitu lah sekelumit kisah bijak di Senin sore ini.
Udah dulu ya, kerja lagi. 

Monday, December 21, 2015

Diomongin orang

Nih ya!

Bukannya gw sok suci.
Gak lah. Ngomongin orang itu part of my life style.
Salt and pepper to my plain day.
Jujur, ada kenikmatan tersendiri ketika kita ngomongin atau gosipin orang.

Well, biasanya sih, kalau kita gosipin orang, itu ada alesannya.
Kalau gw, biasanya kalau gw gak suka, merasa dipush, pernah dihina (sama orang itu), atau orang itu emang pernah ngomongin gw duluan.

Disini terminologi gosipin gw adalah negatif ya, bukan ngomongin orang yang positif atau soal prestasinya gitu - ha ha ha - kayaknya itu jarang deh.

Nah, tapi gimana, kalau temen deket? temen main? temen baik?
Pernah gak gw ngomongin mereka?
Sejujurnya nih, gw gak pernah ngomongin my own inner circle.
Karena menurut gw "seriusan lo ngomongin temen deket lo sendiri?"
Biasanya sih gw lebih prefer datengin langsung orangnya - misalkan nih ; dia itu suka teledor, dan orang-orang di sekitarnya merasa terganggu dengan sifat dia. Gw akan dateng ke dia dan bilangin "mungkin lo harus lebih ini - biar ini - dan bla bla bla" gitu sih. Gw ga pernah ngomongin dia yang jelek-jelek di belakang. Menurut gw, ngapain juga gw begitu? Kan prinsip utamanya adalah gw temennya dia - kalo emang dia salah, ya gw bantu benerin.

Entah kenapa, gw gak paham dengan orang yang ngomongin inner circle nya sendiri.
Misal, lo temenan berlima, terus di antara berlima itu lo ngomongin temen lo si A,B,C. Aneh banget gak sih? FAKE gitu kalo kata gw mah.
Mending gak usah temenan sekalian - kalo masih nusuk dari belakang. Karena ada yang bilang "true friend stab you in the front" menurut gw itu bener banget. Karena tujuannya bikin lebih baik, bukannya enjoy karena ngomongin temen sendiri.

Dan .. menurut gw jujur sama temen lo atas ketidaknyamanan atau ketidaksukaan lo sama mereka, adalah bentuk kedewasaan.
Karena apa? karena at the very least, lo jujur. Gak ngomongin dia di belakang.
Apalagi, kalo sampe omongan kita diputer balik. Wah! kacau deh. Berarti emang dia niat aja pengen ngomongin kita.
Kayaknya gw kalo nemu orang kayak gitu, gw gak bakal bisa temenan sama dia deh. Soalnya gw susah pura-pura baik sama orang kalau udah gak suka. Egois ya? daripada Fake. Ya gak? :)

Karena sebenernya jadi diri sendiri itu susah. Sebuah tantangan. Gak semua orang nerima. Bahkan kadang kelakuan yang  menurut kita biasa aja, suka jadi bahan omongan buat mereka. Well, you're nobody until you're talked about.

Just remember, true friend stab you in the front. Kalau mereka gak kasih tau kesalahan kita & dan malah ngejelek-jelekkin di belakang, anggep aja, Tuhan lagi kasih tau kalo dia bukan temen yang baik.
Ini cuma personal opini aja - don't take it seriously! :)

Thursday, December 10, 2015

90's kid!

I have somewhat feeling, whenever i listen to "Missing You Now" by Michael Bolton. Especially about the saxofone thingy - played by Kenny G. I feel like flowing back to 90's when i was a kid, and coming with my mom to Golden Truly, Sarinah, or even following my father visited painting exhibition. And, i love that feeling.



Friday, December 4, 2015

Windy Friday

So it supposed to be my half day friday, but instead i stayed at office and have a full day. Okay. Thanks for the applause :)

Then, to accompany the silence since everyone already left, i watched you tube video and i accidentally heard one of the background song is Banks - Waiting Game (remix) and i curiously google that thing. And, wow that music is good, and very perfect for this chill & windy afternoon.
If i analogically went ahead describing the music is like, great coffee, not too sweet but milky in some way. And, i think it's better if we listen to this song while having a cup of coffee, cigs, and a good friend to be with having pointless conversation. Blissful, isn't it ?


I want to share some make up post, but i'm too lazy to take photos of it.

Have a nice weekend, everyone :)

Wednesday, December 2, 2015

#WDYM?

Everytime i see someone with unclear intention, all i wanna say is "What do you mean?"

And speaking of #WDYM? is i've just recently heard about Justin Bieber song (since AMA is aired in Indonesia) and i'm curious about it. And .. it turns out to be that song is so girly. I mean, women, girls, is the same. Twisted & sometimes inconsistent. Let me get the picture by quoting the lyric :

Don't know if you're happy, or complaining
Wanna argue all day, making love all night.
You’re overprotective when I’m leaving
Trying to compromise but I can’t win
You wanna make a point but you keep preaching

I dont know. In my opinion, is woman wanted to be understood, but we just wanna make a sign, so man can understand. Not an actual clear statement or words. Funny? Yes, probably. And if the sign is being mistaken for something else, or worse, not even understood, they will go through a very bad storm :) So, this song is for you guys out there!

I link the video if you wanna watch (tho, i think too much conversation in there)



Sunday, November 1, 2015

What do i really want to be

I really want to be a dubber - because voice mimicking is fun and you can have a chance to be anyone.

And next is fashion stylist. Its called putting up your personal taste into works and anyone can see that. Half artist, i think.

The other is, maybe a theatre artist or movie star. Being someone else derrives you apart from stress. Its like you stop being you for some times and you can be you again.
Isnt it fun?

Anyway, i'm writing this in the cab after Sunday works. Please excuse my random thoughts.

😊😊😊